Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μια << διαφορετική >>, όμορφη μέρα στο σχολείο μας



Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, το ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου 

( Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ΄ Κατάρτισης Ηρακλείου) επισκέφθηκε το σχολείο μας, το 4ο & 50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου(Τάλως).

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου, πέρασαν όλο το πρωί μαζί μας, πραγματοποιώντας διάφορες ομαδικές δραστηριότητες : γνωρίστηκαν με τα παιδιά των μεγάλων τάξεων, τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και επικοινώνησαν με τα παιδιά του σχολείου μας σ’ ένα κλίμα χαράς , συνεργασίας και διασκέδασης. Ακόμα έκαναν πιο πλούσιο το σχολικό μας κήπο, με τα φυτά που μας χάρισαν και τα οποία φυτέψαμε μαζί.


Το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά του σχολείου μας, ήταν ότι μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά μας «διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά παιδιά» , αλλά όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα.
Αυτό ήταν το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας που μόλις άρχισε και η οποία θα συνεχισθεί με άλλες δράσεις, με πρώτη ανάλογη επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου την ερχόμενη εβδομάδα, από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.